Klassieke auto

Uitleg over deze site


Op deze site geven wij informatie over klassieke auto's, het gaat daarbij om klassieke auto's die bij voorkeur nog rondrijden in Nederland. De site is in opbouw en zal de komende maanden verder worden uitgebouwd.
 
Wij geven niet per merk een uitputtende beschrijving met alle technische informatie en alle geproduceerde aantallen, daarvoor zijn diverse andere sites actief. Zie daarvoor o.a. onze links. Wij proberen aan de hand van foto's de diverse modellen te laten zien waarbij wij specifiek aandacht besteden aan de uiterlijke verschillen tussen de opvolgende modellen.
 
In het kader van deze site zullen we een korte toelichting geven op hetgeen wij beschouwen als een klassieker. Wij vinden dat een klassieke auto een bepaalde emotie moet kunnen opwekken bij het merendeel van de kijkers. Dit heeft niet alleen te maken met het bouwjaar van de auto maar ook en vooral met het lijnenspel van de carrosserie. Zie bijvoorbeeld de Royale Sabre  op de volgende foto, de auto is gebouwd in 2004 maar wordt toch door het merendeel van het publiek gerespecteerd als klassieker. 
 
 
                            Royale Sabre:
 
 
 

 Disclaimer  /  Opmerkingen, reacties en aanvullingen

 
Alle foto's zijn door ons zelf gemaakt op de openbare weg, op openbaar terrein of ter beschikking gesteld door de eigenaren. Mocht u bezwaren hebben tegen één van de geplaatste afbeeldingen dan zullen wij op eerste verzoek de afbeelding verwijderen.
 
Alle informatie die wij op de site hebben is afkomstig uit onze eigen bibliotheek en aanvullingen door eigenaren. Desondanks kan het voorkomen dat onjuiste of niet-volledige gegevens zijn opgenomen. Bij voorbaat bieden wij u daarvoor onze excuses en verzoeken u de juiste gegevens aan ons te verstrekken. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele nadelige gevolgen, u dient altijd de verstrekte informatie zelf te controleren.

Graag ontvangen wij uw aanvullingen en eventuele andere reacties op ons