Geschiedenis Royale

Algemene historie van de Royale Sabre
 
Oorsprong
 
De oorsprong van deze klassieker ligt in het Verenigd Koninkrijk. In 1982 is John Barlow gestart met de Royale Motor Company (RMC). Hij ontwikkelde drie modellen, te weten de Royale Drophead, de Royale Sabre en de Royale Windsor. De auto's werden desgewenst volledig gebouwd afgeleverd maar waren ook als kit leverbaar. Royale leverde dan de carrosserie en het chassis en de koper moet zelf zorgen voor een donorauto waarvan het motorblok, versnellingsbak, bedrading etc. kon worden gebruikt. Voor de Drophead was de donorauto een Jaguar XJ6 terwijl voor de andere twee modellen een Ford Scorpio nodig was. Voor een uitgebreide historie van de Scorpio, lees meer.....
Het idee achter de Sabre was het ontwerpen van een roadster met moderne techniek maar het uiterlijk uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Bij het ontwerpen is inspiratie gevonden bij de modellen van bijvoorbeeld Delahaye en Delage uit Frankrijk en van BMW (de 328) uit Duitsland (zie ook de pagina "inspiratie").
 
De Sabres worden geroemd vanwege de degelijke constructie. Het chassis wordt gevormd door stalen balken van 10 x 10 cm. De carrosserie bestaat uit aluminium delen en spatborden van een composiet. Dit composiet bestaat uit polyester dat verstevigd is met core-mat, daardoor zijn de spartborden steviger, dikker en lichter dan bij 'gewoon' polyester.
 
V6 motorblok
 
In de Sabre ligt een Ford V6. De V6 motoren werden door de Ford Motor Company gebouwd in Keulen, daarom zijn deze motoren ook bekend als de V6 Cologne. Deze v6 motoren zijn nauw verbonden met de Ford Taunus V4 motor, uiteraard na toevoeging van twee cilinders en zonder de balans-as (een balans-as is een excentrische as die de trillingen compenseert in motoren die niet van nature evenwichtig zijn, bijvoorbeeld de meeste 4-cilinder motoren).
 
De eerste V6 die werd gemonteerd in de Scorpio was de 2.8i, ontworpen in 1972 en ook al gebruikt in o.a. de Taunus. In Europa werd de 2.8 geproduceerd met carburateur (132 pk), mechanische brandstofinspuiting (Bosch K-Jetronic, 160 pk) en met elektronische injectie (Ford EEG-IV [PRE] 150 pk). Elektronische injectie werd geïntroduceerd op de 2.8 modellen één jaar voordat ze vervangen werden door de 2.9 motor.
 
In 1987 werd de 2.8i vervangen door de 2.9i, die is geproduceerd tot 1997. Tegelijk begon men ook met de levering van 2.4i V6 motoren (productie tot 1995), deze motoren zijn uiterlijk gelijk aan de 2.9i, het verschil zit in de boring. De 2.9i BRC motor werkte nog met gelode benzine (98), de modellen vanaf BRD werken op loodvrije benzine (95 / 98). De BRD, BRE en de BRF motoren zijn uitgerust met hydraulische klepstoters en hebben een dubbele katalysator waardoor een vemogensverlies optreedt van 5 pk (rest nog 107 kW / 145 pk). Het koppel bedraagt voor de BRD 222 Nm en voor de BRE en BRF 226 Nm (bij 3000 tpm).
 
De volgende modellen kan men aantreffen:
 
* 2.8i OHV EFI (PRE) injectie met katalysator
* 2.4i OHV EFI (ARC) injectie 
* 2.4i OHV EFI (ARD) injectie met katalysator
* 2.9i OHV EFI (BRC) injectie 
* 2.9i OHV EFI (BRD) injectie met katalysator
* 2.9i OHV EFI (BRE, BRF) injectie met katalysator
* 2.9i OHV EFI (BRG) injectie met katalysator
 
 
Duitsland
 
Opmerkelijk is dat de door RMC gebouwde Sabres ook enkele jaren in Duitsland werden verkocht en wel onder licentie en garantie (2 jr) van Ford Duitsland. Deze auto's kregen de aanduiding Sabre GE (German Edition) en werden geïmporteerd door VFI (Vehicles for Individuals). De vanafprijs lag destijds in Duitsland op 100.000 Duitse marken, in euro's ongeveer 50.000 euro. Er zijn drie Sabres kant en klaar vanuit de fabriek geleverd aan VFI, daarna stopte RMC met levering omdat de opbrengst niet op woog tegen de kosten. Een vierde Sabre is wel door VFI geleverd maar is opgebouwd door een Duits autobedrijf. Eén van de Sabres GE is opgebrand dus rijden er momenteel nog drie Sabres GE in Duitsland.
 
De Duitse importeur heeft destijds de Sabre ook gebruikt voor een serie erotische foto's. Een voorbeeld daarvan vindt u hier.
 
In een Duitse kitcargids stond de volgende foto / tekst:

 

 

Der Sabre, ein Wolf im Schafspelz:

Mit der stärksten Motorvariante werden Geschwindigkeiten von bis zu 250 km/h erreicht.

 

 
 
 
Aantallen
 
Totaal zijn er door RMC ongeveer 310 Sabres verkocht, de verdeling is als volgt:
 
Rechtsgestuurd, verkocht als kit                250
Rechtsgestuurd, fabrieksbouw                     30
Linksgestuurd, verkocht als kit                    20
Linksgestuurd, fabrieksbouw                       10
 
 
Sabre vanaf het jaar 2000
 
Eind 1999 is RMC gestopt met het bouwen van complete auto's voor klanten en in 2000 is men ook gestopt met het bouwen van kits. In 2001 is de laatste Sabre gebouwd in de fabriek, deze was bedoeld voor John Barlow (ontwerper). Vanaf hier wordt het moeilijker om de juiste geschiedenis te achterhalen.
 
De Engelse variant is als volgt:
 
 De merkrechten zijn verkocht aan de Vintage Motor Company. Vervolgens heeft een Nederlander de rechten op de Windsor en de Sabre verkregen en ondergebracht in de Empire Car Company met de bedoeling deze auto's volledig gebouwd op de markt te brengen. Reeds in 2004 is dit project geëindigd waarop de rechten weer zijn teruggegaan naar de Vintage Motor Company. In 2005 zijn de rechten overgenomen door de Asquith Motor Company. Zij hebben overwogen om de Sabre weer in productie te nemen. Zij hebben daartoe o.a. John Barlow (zie start RMC) in de arm genomen voor verdere ontwikkeling.
 
Begin 2011 maken zij bekend dat het merk en alle bijbehorende rechten weer te koop staat (vraagprijs 50.000 pond).
Ultimo mei 2011 wordt bekend dat de merkrechten zijn verkocht en dat de nieuwe eigenaar eind 2011 op de markt zal komen met een nieuwe Royale Sabre die gebruik maakt van een BMW 3 serie als donorauto.
Update juli 2011: De nieuwe eigenaar is de heer Malcolm L. Badger, hij zal de produktie onderbrengen in zijn bedrijf genaamd Automotive Creations Ltd. Vestigingsplaats zal Yarm bij Middlesborough (GB) zijn. Update mei 2012: De 'nieuwe' Sabre is voor het eerst getoond op een grote show in Engeland. Bestellen is weer mogelijk!   Klik hier..
 
De Nederlandse (voormalig?) eigenaar van de merkrechten heeft een heel ander verhaal:
 
R.B. Design heeft in 2000 de merkrechten gekocht van John Barlow. Zij hebben een vennootschap opgericht genaamd Empire Car Company B.V. waarin de productie van de Royale Sabres werd ondergebracht. Om diverse redenen hebben zij in 2003 de productie gestaakt. De onderdelen e.d. zijn daarop (op verdachte wijze?) weer in het bezit gekomen van Vintage Motors. Na het faillisement van Vintage Motors heeft een curator de onderdelen en merkrechten doorverkocht aan Asquith Motor Company. Er heeft volgens R.B. Design echter nimmer een officiële verkoop plaatsgevonden van onderdelen of merkrechten. R.B. Design claimt daarom dat zij nu (januari 2013) nog steeds eigenaar zijn van het merk Royale Sabre en dat de sinds 2003 op de markt gebrachte Sabres formeel geen Sabres kunnen zijn.
 
Op dit moment is het voor de sitebeheerder niet duidelijk wie hier het juiste verhaal heeft, vandaar dat we beide varianten weergeven.
 
Droomauto
 
In een serie "Dream Cars" (mooiste auto's ter wereld) heeft uitgeverij Altas ook de Sabre opgenomen. De volgende afbeelding is de officiële Dream Cars-kaart.
 
 
 
 
 
 
Ook in diverse Kitcarbladen is aandacht voor de Sabre, zie hierna enkele voorbladen over de Sabre.